Ett nygammalt nyförvärv klart!

Martin Liljekvist har valt att komma tillbaka till Umeå och Tegs SK. Liljekvist inledde föregående säsong för Teg och gjorde då 9 poäng (3+6) på 17 matcher. Vidare blev det spel för Kalix i allettan där Liljekvist stod för 10 poäng (4+6) på 27 matcher. 

1.Hur känns det att komma tillbaka till Umeå och representera Teg? 
 
Det känns fantastiskt bra, trivs oerhört bra i Umeå, en stad som har det mesta att erbjuda. Känns grymt kul att få vara tillbaka i Teg. När Walle presenterade upplägget och hur tankarna gick så blev jag ruggit taggad på att hoppa på tåget igen!

2 Vad har du för förväntningar på dig själv och laget kommande säsong?
 
Först och främst är vårat första mål att ta oss till allettan som vi missade förra säsongen. Man kan helt enkelt säga att vi kastade bort den lite med några mindre bra insatser. Det ska vi ej upprepa. Ett tydligt fokus från start med ett tankesätt där vi tar match för match och där alla poäng räknas hela vägen in i det sista. Verkar som Walle kommer få ihop ett bra spännande gäng med många olika kvaliteter som jag är säker på kommer ge effekt. Personligen vill jag såklart ta nästa steg i utvecklingen, och fortsätta ta mer ansvar både på och utanför isen.

3 Vad ser du mest framemot nästa säsong? 
 
Såklart att få kicka igång allting igen, vinna matcher och bara att få komma ner och surra med gubbarna i  omklädningsrummet igen. Men framförallt ser jag framemot att se om André ”Tchami” Nordstrand tar över dj spakarna i år eller om han fortfarande fastnat i högtalarna hemma på Brogatan? Det återstår att se helt enkelt…

4 Hur laddar du upp under sommaren förutom stenhård sommarträning?
 
Kommer tillbringa stora delar av sommaren här i Umeå, en liten avstickare hem till Stockholm vid semestertider också. Värt att nämnas är att jag även ska ner nu på en liten weekend till Marbella för lite golf och någon paraplydrink för att koppla av lite, men efter det blir det fullt ös med träningen med fokus på nästa säsong.

 

Truppen 2022/2023

Målvakter –
Backar 
Kim Sehlstedt
Martin Liljekvist

Forwards
Simon Rodling
Ludwig Wistén
Johannes Rahm
André Nordstrand
Tobias Holmberg

Nyhetsarkiv