Fördjupat samarbete mellan Tegs SK och IF Björklöven.

Samarbetet går från junior till seniorspel där utbildningstrappan i båda verksamheterna kommer vara en viktig del i att spelarnas möjlighet att stanna i regionen och spela hockey.

Victor Wallson, huvudtränare och sportsligt ansvarig för Tegs SK A-lag.

Vi ser samarbetet som ett positivt steg i vår samverkan med Björklöven både sportsligt och organisatoriskt. Samarbetet ska vara en dörröppnare för juniorer såväl seniorer som vill ta nästa steg i sin utveckling hos oss. Skillnaden nu är att vi fördjupar samarbetet vilket kommer gynna både organisationerna och spelarna.

Björklövens ungdoms- och junioransvarige Joakim Engström.

Jag ser samarbetet som en viktig del i utvecklingen för hockeyn i Umeå. Då vi för stunden saknar ett j20 nationell är detta ett alternativ som är minst lika bra om inte bättre. Genom samarbetet kan vi erbjuda stimulans för de juniorer som är mogna för det, samt att vi blir konkurrenskraftiga då det ökar attraktionen för spelare att komma hit då denna möjlighet finns. Sedan är det viktigt att vi kan knyta upp lokala förmågor då det skapar ett intresse för laget i annan utsträckning än om man har ett lag med spelare som inte har någon koppling till Umeå.

Nyhetsarkiv