Välkomna till en ny säsong

Då var en ny säsong äntligen i gång. Vi har redan hunnit med vår årliga hockeyskola, UPHC, som gick av stapeln i början på augusti. Det känns spännande och befriande att få köra igång verksamheten nu när Coronan förhoppningsvis inte ska få ställa till det allt för mycket, får vi i alla fall hoppas.

Nytt för i år är att  vi har anställt Olle Lövbom som kanslichef. Olle kommer på många sätt att ta över där Zakarias slutade för ett år sedan. Huvudsyftet med Olles anställning är att leda utvecklingen av vår ungdoms- och juniorverksamhet. I detta finns ju många utmaningar i att få fler barn att börja spela hockey och att dessa då också ska fortsätta med hockeyn så länge som möjligt. Vi ser också med spänning fram emot hur Olle tillsammans med oss och våra vänner i Björklöven skall verka för utvecklingen av en gemensam plan för att vi båda gemensamt ska verka för en breddhockey som inkluderar alla barn och ungdomar, samtidigt som vi i Umeå kan skapa en miljö som också fostrar morgondagens elitspelare. Inte lätt, men nån ska ju göra det jobbet, om hockeyn skall utvecklas på kort och lång sikt.

Vi från föreningen ska försöka ge Olle alla möjligheter att jobba långsiktigt och i lugn och ro i den dynamiska värld som hockeyn är. Vi hoppas att vi alla medlemmar ger Olle ett härligt och välkomnande bemötande. Tror inte det blir så svårt att smittas av entusiasmen och dialekten från en tjugotreårig Njurundabo som just avslutat sina studier på Umeå universitet.

I övrigt har A-laget också kickat i gång med Victor Wallson som huvudansvarig tränare och tillika sportchef. Vi har ett härligt lag som präglas av en mix av många juniora spelare med koppling mot Björklöven och Teg. Sedan har vi lyckats behålla många av fjolårets stöttepelare. Vi tror att vi skapat en harmonisk grupp som säkert, i alla fall med lite medvind och rätt studs, kan överraska våra motståndare i säsongen som kommer.

Vi i Tegsfamiljen var med om ett tragiskt dödsfall i slutet på förra säsongen och i och med detta beslutade vi att i framtiden arbeta hårt för att vi i föreningen ska skapa en atmosfär där vi har högt i tak och en miljö som är tillåtande och då skapar förutsättningar för att tala även om svåra saker. Under sommaren har vi därför arbetat vidare med hur vi i praktiken ska omsätta detta beslut in i faktisk verklighet. Under hösten kommer ni alla medlemmar få veta mer om hur detta ska ske, och hur vi då gemensamt också kan hedra Magnus minne i goda handlingar.

Med detta önskar jag er alla välkomna till en ny spännande säsong.
Fritz Sprung

 

Nyhetsarkiv